4 viktiga tips inför din badrumsrenovering

19 mars, 2021 Av av webmaster

Att genomföra en regelrätt badrumsrenovering kostar en hel del pengar och tar vanligen också ganska lång tid. Kanske har du sparat länge för att äntligen ha råd att genomföra en? Ett nytt och fräscht badrum är härligt men det finns också flera saker som är viktiga att tänka på – redan innan renoveringen startar – här kommer några sådana tips.

Gör en budget för din badrumsrenovering

En badrumsrenovering är en av dom dyrare man kan göra – det är inte bara att måla en ny färg på väggen och byta ut några möbler utan det behöver i regel rivas ut helt och hållet. För ett säkert och korrekt badrum behövs nämligen speciella tätskikt och därefter ytskikt och trots att det finns både billigare och dyrare material drar det ofta iväg prismässigt.

Gör en budget för din badrumsrenovering och fundera på vad det får kosta. För en mindre budget kan det vara nödvändigt att välja billigare material för att pengarna ska räcka till allt som är nödvändigt, så se till att räkna noggrant.

Samla inspiration

Innan du påbörjar en badrumsrenovering bör du också se till att samla inspiration, för att vara säker på stilen du väljer. Tänk på att det som är trendigt nu kanske inte är det om 10 eller ens 5 år och då finns risk att du ångrar dig. Tänk tidlöst när du väljer material, färger och stil – eftersom ditt nya badrum förhoppningsvis ska hålla i många, måna år framöver.

Fundera över vad du kan göra själv

Vissa delar av en badrumsrenovering kräver ofta auktoriserade hantverkare. Att dra om el och vatten är sådant man inte får göra själv – och för att få ett så kallat våtrumsintyg kan det även vara nödvändigt att en hantverkare står för tätskikten.

För den sakens skull finns det ändå många saker du kan genomföra själv, om du har tid, lust och rätt kunskaper:

  • Riva ut det gamla badrummet
  • Sätta ytskikt (plastmatta, klinker, kakel osv)
  • Montera badrumsmöblerna

Anlita seriösa hantverkare

Sist men inte minst – se till att anlita seriösa hantverkare för dom delar av din badrumsrenovering du inte bör eller kan göra på egen hand. Det finns som sagt många krav på hur ett badrum ska renoveras och det är viktigt att det blir lätt gjort – dels för att inte drabbas av skador och dels för att få ett säkert skydd från försäkringen ifall olyckan trots det skulle vara framme.