Fakta vitaminer och kosttillskott

1 september, 2020 Av av fitnesspetra

Vitaminer kan delas in i olika kategorier: A, B, C och D. De flesta människor äter en kombination av livsmedel rika på D-vitamin. Detta är en brist vitamin eftersom de flesta människor som äter mat med hög i vitamin D har tillräckliga mängder av detta vitamin i kroppen. B-gruppen består av mineraler, medan A-gruppen består av fettlösliga vitaminer.

Ett vitamin är en naturlig organisk förening som en organism kräver i relativt små mängder för korrekt metabolism. Dessa typer av vitaminer finns i allmänhet i animaliska produkter såsom ägg, mejeriprodukter, kött, lever, etc. D-gruppen består av fettlösliga vitaminer som finns i växter, frukter, grönsaker och fullkorn. Även om vi normalt inte äter tillräckligt av dessa typer av livsmedel, de behövs för att metabolisera de andra typerna av vitaminer. Var och en av vitaminerna har en specifik funktion i våra kroppar. Kroppen använder vissa typer av vitamin och kosttillskott för att få de näringsämnen den behöver.

Vitaminbrist

Vitamin A används främst för skydd av ögonen och för att främja tillväxten av hudceller, produktionen av hormonet melatonin, och bildandet av kolesterol. C-vitamin är också viktigt att hjälpa till att bygga friska ben och tänder. D-vitamin behövs för korrekt hud och ben utveckling och för att hjälpa till med immunsystemet. Vitamin E är mycket viktigt för korrekt celltillväxt och funktion, och spelar en roll i utvecklingen av fett, kolesterol, blodsocker, hormoner, och enzymer. Vissa livsmedel är naturligt höga i vitamin A och bör ätas regelbundet för att se till att kroppen får alla vitaminer och mineraler den behöver. Men vissa livsmedel kan orsaka en A-vitaminbrist och bör undvikas om så är fallet.

Vitaminer kan också tas från kosttillskott som kommer i tablettform eller vätska. Många av dessa tillskott innehåller en eller flera av de vitaminer som anges ovan. Emellertid, vissa vitaminer kan hittas i livsmedel också, såsom de från rött kött, fisk, ägg, linfrön, och mejeriprodukter. Några av dessa tillskott kan faktiskt arbeta för att motverka A-vitaminbrist om kroppen inte får tillräckligt med vitamin A i sin kost. Om kroppen inte kan absorbera tillräckligt med vitamin A från maten, Det kan behöva få vitamintillskott för att ta igen bristen. När du tar vitamintillskott, vissa livsmedel får inte ingå i listan över livsmedel som innehåller de rekommenderade mängderna av vitamin A och dessa bör läggas till vitamintillskott regim. Kosttillskott kan ordineras av en läkare. Vissa läkare också ordinera orala kosttillskott som innehåller olika kombinationer av vitaminer för att behandla tillstånd såsom anemi. och A-vitaminbrist. I sällsynta fall, ett vitamintillskott kan också rekommenderas för att förhindra benskörhet. Det är viktigt att prata med en läkare innan du tar något vitamin och tillägg för att se till att du får alla vitaminer och mineraler din kropp behöver. och kommer inte att skada din hälsa.